maandag 16 juni 2014

Quiltfestival Groningen

Zaterdag vertrokken we al vroeg voor een lange rit naar Groningen.We wisten niet wat te verwachten maar we zagen een groot aantal quilts op de meest mooie locaties.Prachtig oude handwerk proefjes van een school juf, gelukkig goed bewaard gebleven.
Art quilts, maar ons hart ligt toch bij de traditionele quilts.
Quilts die ondanks dat ze er soms eenvoudig, simpel uit zien een verhaal vertellen, door de keuze van patronen en stoffen. 

Zoals deze Amish quilt van Mariet Southout. Voor sommigen een sombere quilt. Voor haar een rouw quilt gemaakt na het overlijden van haar man, ma een huwelijk van 54 jaar.
Deze quilt hing in het openlucht museum in Warffum.

In Uithuizen in de RK kerk de tentoonstelling van Hilde Schaardenburg en Mariet Soethout. En weer trokken de traditionele quilts ons het meeste aan.

Dit is ook een bijzondere quilt, gemaakt van borduurwerken, die eerst netjes ingelijst waren en later verwerkt in deze quilt. Herinneringen aan liefde voor handwerken. 

Het was een mooi festival,  en zeker de moeite waard om over 2 jaar weer te gaan.
1 opmerking:

Balsemien zei

Wat leuk om te lezen dat je hart bij traditioneel quilten ligt, dat is bij mij ook het geval. Ik maakte ook een logje over Mariet Soethout, maar heb deze prachtige quilt niet gefotografeerd, het is een zeer bijzondere familiequilt vol herinneringen!