zondag 31 mei 2015

Quilten.Na het bezoek aan Nantes zit mijn hoofd nog vol met mooie quilts, ideeën, stoffen en denk ik vaak terug aan de leuke gesprekken die ik daar heb gehad.
De lessen gaan nog ongeveer 6 weken door en daarna schakelen we over op het zomer programma. De plannen hiervoor liggen klaar alleen nog  geschikte datums zoeken en in de agenda zetten.

Er wordt door de cursisten en mij zelf gewerkt aan de medaillon quilt.
Wat leuk om samen de quilt te maken, en zo veel verschillende resultaten te zien.
Nog 1 x komen we voor de zomer bij elkaar en dan voor de laatste keer nog eens in het najaar. Ik ben heel benieuwd naar wat we dan zullen zien.

Fijne zondag,

Hesterdinsdag 19 mei 2015

10 kilo erbij

Ja, in één keer, vanmiddag....
Ik had n.l een afspraak met iemand die ook helemaal gek is van handwerken.
En die had een hele grote stapel oud beddengoed.
10 kilo om precies te zijn.


rood en blauw, ruitjes en bloemetjes.
Versleten en met gaatjes, soms wat meer versleten, met wat meer gaatjes. Een klein, vlekje, soms iets groter.Maar ik ben er heel blij mee.
Net alles goed bekeken en natuurlijk wilde plannen om er quilts mee te maken.
Maar eerst gaan de stoffen kleur bij kleur in de wasmachine, en dan, ja eigenlijk moet het op de bleek, maar er is in onze tuin geen stukje gras te vinden. Misschien moet ik op het veldje van de gemeente maar als bleek gebruiken.
dinsdag 12 mei 2015

Nantes, Pour lámour du file.

Ik ben al 2 weken terug , maar wat was het leuk.
De tentoonstelling en beurs georganiseerd door de Quiltmania.
Het tentoonstelling deel was erg mooi. Prachtige boutis.


De mooiste antieke New York Beauty quilts:

verzameld door Bill Volckening. Hij was aanwezig met zijn moeder, en vertelde over de quilts. En hoe de collectie is ontstaan. Natuurlijk heb ik het boek mee genomen dat door Quiltmania is uitgebracht.

Verder was er een kamertje met quilts van de Nederlandse Willyne Hammerstein, en ook van haar is er een (2e) boek uitgegeven.er was zo veel tezien, mooie quilts , veel winkels met prachtige stoffen.

Ik was het meest onder de indruk van de quilts van de Japanse Tomie Nagano.


Na dat ze van haar moeder de antieke kimono's van haar familie had gekregen is ze meer gaan verzamelen om te bewaren voor het na geslacht. In middels heeft ze 4000 kimono's, en vond ze het jammer dat deze alleen in kasten werden bewaard en nooit zichtbaar zouden zijn voor anderen. dus besloot ze er quilts van te maken.


In middels heeft ze 2000 kimono's over, en is haar werk opgenomen in het museum for fine art in Boston. Haar werk heeft veel indruk op me gemaakt, door het simpele van de patronen, de mooie stoffen , haar verhaal. zondag 3 mei 2015

Show en tell, bij Jookies

Gisteren een hele leuke dag gehad bij Jookies.
In de ochtend de show en tell 


(gelukkig kon me verstoppen)


en na de heerlijke broodjes de workshop, de achterkant van de quilt.


De bovenste foto's zijn gemaakt door Joke, ze heeft ook een verslagje geschreven.Inmiddels zijn een deel van de  quilts weer opgeruimd, en andere hebben een plekje gevonden in huis.