Little quilts of love


april 2016

ik heb mijn taak als contactpersoon overgedragen.

Augustus 2014
Vorige week maandag is er genaaid aan quiltjes voor de Little quilts of love, er zijn al een aantal quiltjes ingeleverd, en sommige dames maken ook thuis nog wat quiltjes af,

Dames allemaal weer heel erg bedankt, zonder jullie hulp kan ik niet voldoende quiltjes aan het Radboud geven.
***

Ik ben contact persoon voor het Little quilts of love project voor het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Voor 2 afdelingen, n.l. de verloskamers en de neonatologie  maak ik samen met heel veel vrijwilligers quiltjes, deze worden aangeboden aan ouders van wie er een kindjes is overleden, voor, tijden of net na de bevalling. 
Hier onder wat info over dit project.  Niet elke aanstaande moeder bevalt van een gezonde baby. Soms is het kindje al in de baarmoeder gestorven of anders tijdens of na de geboorte.
De "Little quilts of love" vinden hun oorsprong in Australië en vervolgens is dit idee overgewaaid naar Nederland. Het zijn oorspronkelijk quilts ter grootte van een luier, gemaakt door quilters voor ouders wiens pasgeboren baby overleden is. De ouders krijgen de quilt aangeboden en kunnen deze quilt gebruiken om hun kindje in te wikkelen en het zo te begraven of te cremeren. De quilt kan ook bewaard worden of thuis opgehangen worden. De quilt is bedoeld als een blijk van medeleven in een zeer verdrietige periode.


Aan de ouders,
Dit quiltje is bedoeld als blijk van warm medeleven in een moeilijke en donkere periode voor ouders die hun kindje verliezen.
Het initiatief is als het ware een uitgestoken hand, een arm om jullie heen en wil zeggen: er wordt met jullie meegeleefd in deze tijd van verdriet en rouw.
Jullie beslissen zelf of jullie het quiltje als herinnering willen bewaren of dat jullie het met jullie kindje meegeven.
Het quiltje is met veel liefde gemaakt.

Geen opmerkingen: